Pop Gitar Dersleri

Pop Gitar Dersleri

Pop gitarın mantığı şudur: bir şarkıyı uygun akorlarla ve uygun bir ritimle çalmak. Bu kadar. Esasen buna eşlik gitar demek en doğrusudur – zaten gitar belli bir tarihe kadar sadece eşlik enstrümanıydı – Genellikle ne çaldığınız belli olmaz pop gitarda. Başlangıçta bu bilinmediği için şikayetler olur: “bizim çocuğun ne çaldığı belli olmuyor” diye. E belli olmaz zaten. Adı üzerinde eşlik. Şarkıyı söyleyenin veya üzerine solo yapan enstrümanın öne çıkması gerekir.

Yapacağımız derslerde şunları öğreneceksiniz:

Çalışma yöntemi öğreneceksiniz.

  1. Akorları öğreneceksiniz.
  2. Ritimleri ve arpejleri öğreneceksiniz.
  3. Akorlar nasıl kurulur bunu öğreneceksiniz. Hoca bugün var yarın yok. Hep başınızda olmaz. Bilmediğiniz bir akorla karşılaştığınızda bunu kendiniz basabilmelisiniz.
  4. Melodi çalmayı öğreneceksiniz ki bir şarkının akorlarını doğru çıkarabilmek için melodisini çalabilmek rahat bir yoldur.
  5. Melodi çalmak için de nota öğreneceksiniz. Notaya antipati besleniyorsa – ki çok insanda bu oluyor – başka yollar da vardır notasız melodi çalabilmek için.
  6. Herhangi bir şarkıyı kendi sesinize göre transpoze etmeyi (tonunu değiştirmeyi) öğreneceksiniz.
  7. Ve bir şarkının akorlarının ve ritimlerinin nasıl çıkarılacağını öğreneceksiniz.